Hírek

Megújul a köztér a Paksi Üzletközpontunk körül

Ahogy arról korábban hírt adtunk, aláírták a lakótelepi központi tér és park felújítása első ütemének kivitelezéséről szóló szerződést szeptember 23-án. A szerződést Szabó Péter polgármester, valamint a kivitelezést nyílt közbeszerzésen elnyert S. A. Konzorcium képviseletében Kiszli László, a Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője és Fülöp István, az Alisca Bau Építőipari Zrt. gazdasági igazgatója látták el kézjegyükkel. Azóta – október 3-án – megtörtént a munkaterület átadása. A megrendelő önkormányzat és a kivitelező képviselői tájékoztatták a téren működő intézmény vezetőjét és az üzlettulajdonosokat a munkálatokról. Az első ütemben a Kishegyi út és a Csengey Dénes Kulturális Központ keleti bejárata közötti terület újul meg.

A kivitelező felvonult a munkaterületre, és megkezdték a munkálatokat. A tér mostani struktúrája lényegében megmarad, mivel eléggé beépített a terület, viszont modernebb és zöldebb lesz. A polgármesteri hivatal műszaki osztályának tájékoztatása szerint 300 négyzetméter aszfaltos út és 6600 négyzetméter térkőburkolat építését, körülbelül 3000 négyzetméter új zöldfelület és 21 új parkoló kialakítását, automata locsolóhálózat kiépítését (1000 m vezeték, 81 db szórófej), előtetők átépítését (benne 2800 m LED-es térvilágítás, 770 m vápa fűtés, karácsonyi díszvilágítás előkészítés) tartalmazza a beruházás. Emellett ivóvízhálózat átépítését (450 m), valamint csapadékvíz-hálózat (1330 m), szennyvízcsatorna-hálózat (770m), elektromos hálózat (3600 m) és közvilágítási/térvilágítási hálózat építését, átépítését (78 db köz- és parkvilágítási kandeláberlámpatestekkel), térfigyelő rendszer kiépítését (1 kamera áthelyezése, 4 új kamera telepítése), és élményszökőkút (vízjáték) építését. Mindez nettó 1.6 milliárd forintba kerül, amit részben a város költségvetéséből, részben kormányzati támogatásból biztosít az önkormányzat. A kivitelezés határideje 2020. július 20.

A 44 éve megépített park teljesen új arculattal jelenik meg növelve a környező ingatlanok értékét. A beruházás nettó értéke 1,6 milliárd forint.